ΜΟΝΩΣΗ ΤΑΡΑΤΣΑΣ2Προστατέψετε το σπίτι σας από την υγρασία και το κρύο. Η υγρασία είναι ένα σύνηθες πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλά σπίτια. Η υγρασία εμφανίζεται στους τοίχους με φούσκωμα, ξεφλούδισμα των σοβάδων και μούχλα. Μπορεί να προκαλέσει καταστροφή στα δομικά υλικά, ρωγμές στα τοιχία (σε περιπτώσεις πάγου), σπατάλη και προβλήματα υγείας εξαιτίας της εισπνοής βακτηριδίων και σπόρων από μύκητες.
Το σημείο του κτιρίου το οποίο είναι εκτεθειμένο όλη την διάρκεια του χρόνου, σε όλες τις καιρικές συνθήκες, ήλιος, βροχή, χιόνι κ.ά. είναι η ταράτσα. Σημαντικό επίσης να γνωρίζουμε ότι ο θερμός αέρας κινείται ανοδικά, με αποτέλεσμα η ζέστη στο σπίτι μας να ανεβαίνει προς τα πάνω κάνοντας τη μόνωση της ταράτσας απαραίτητη για να διατηρηθεί η εσωτερική θερμοκρασία.

Στεγανοποίηση ταράτσας

Η υγρομόνωση γίνεται κυρίως με εξωτερική μόνωση ταράτσας ή του κάτω τμήματος των τοίχων που έρχονται σε επαφή με το έδαφος.

Η μόνωση της ταράτσας από την υγρασία μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους. Οι πιο διαδεδομένοι είναι: 

  • Με έτοιμες μεμβράνες σε ρολό. 
  • Με στεγανωτικές μεμβράνες – ασφαλτόπανα οι οποίες στρώνονται και κολλιούνται είτε εν θερμώ είτε εν ψυχρό. Απαιτούν επιφάνειες εφαρμογής στεγνές. Αποφεύγουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα υλικά αμέσως μετά από βροχή. 
  • Χυτές στεγανωτικές μεμβράνες – τσιμεντοειδούς βάσης και πολυουρεθανικής βάσης.

Θερμομόνωση ταράτσας

Με την θερμομόνωση επιτυγχάνουμε την ελαχιστοποίηση της θερμικής ενέργειας που ανταλλάσσει το κτίριο μας με το περιβάλλον. Ο σωστός τρόπος τοποθέτησης της είναι εξωτερικά, υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που αυτό μπορεί να είναι πολύ δύσκολο ή αδύνατο να γίνει, όποτε η λύση είναι να τοποθετηθεί εσωτερικά (ανεστραμμένη μόνωση). 

Η θερμομόνωση της ταράτσας μπορεί να γίνει με διάφορα υλικά θερμομονωτικά, τα οποία χαρακτηρίζονται από τον  συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας ( λ ). Όσο πιο χαμηλό είναι το λ τόσο καλύτερο είναι το θερμομονωτικό υλικό. 

Η θερμική απόδοση στα μονωτικά υλικά εξαρτάται και από το πάχος τους. Όσο μεγαλύτερο είναι το πάχος τόσο μεγαλύτερη θερμική αντίσταση προσφέρουν τα μονωτικά υλικά που χρησιμοποιούνται. 

Τα κυριότερα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι: 

  • Εξηλασμένη πολυστερίνη
  • Διογκωμένη πολυστερίνη
  • Θερμομονωτικά πλακίδια
  • Υαλοβάμβακας
  • Ανακλαστικά φύλλα
  • Πετροβάμβακας

Κάνοντας μόνωση εξασφαλίζουμε εξοικονόμηση ενέργειας

Μια πολύ σημαντική εργασία για εξοικονόμηση ενέργειας, είναι η μόνωση της ταράτσας η οποία συμβάλει σημαντικά στην εξοικονόμηση ενέργειας. Με αυτό τον τρόπο περιορίζεται σε μεγάλο βαθμό η μεταφορά θερμότητας από και προς το περιβάλλον. Αποτέλεσμα λοιπόν είναι να έχουμε μείωση στα έξοδα για τη θέρμανση αλλά και την ψύξη του χώρου μας, αφού η θερμοκρασία στο εσωτερικό του διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δημιουργούμε αλλά και διατηρούμε λοιπόν συνθήκες θερμικής άνεσης στο σπίτι μας κάνοντας ευχάριστη τη διαμονή μας σε αυτό, αποφεύγοντας την αφόρητη ζέστη το καλοκαίρι αλλά και το έντονο κρύο το χειμώνα.

Ενδεικτική τιμή για μόνωση ταρατσών 9 € τμ

 
 

ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Πάρτε μια εξατομικευμένη υπηρεσία με βάση τον προϋπολογισμό και τις απαιτήσεις σας